Koninklijke Nederlandsche Roeibond vaart mee in Canal Parade 2018

Koninklijke Nederlandsche Roeibond

“You are like a heROW”

Op initiatief van TopRow doet de Roeibond (KNRB) mee aan de Canal Parade 2018. Het is niet de eerste keer dat de roeibond mee doet met de Canalparade. 20 jaar terug waren de Gay Games in Amsterdam, met een bijzonder succesvol roei evenement. En in 2016 was de Roeibond ook van de partij. De botenparade vindt plaats op zaterdag 4 augustus in AmsterdaKoninklijke Nederlandsche Roeibondm. De kaarten zijn online te verkrijgen via www.toprow.com/product/canal-parade-2018. Een fair share percentage van de deelnemersbijdrage zal worden gedoneerd aan de stichting Sport Pride Foundation.  Het nationale platform voor LHBTI in de sport wil de acceptatie, zichtbaarheid en toegankelijkheid van LHBTI in de sport vergroten en kan daarbij alle (financiële) support gebruiken.

Vanaf zaterdag 28 juli t/m zondag 5 augustus zijn er ook andere feestelijkheden waaronder het Pride Park op 28 juli waarbij jong en oud zich de hele dag kan vermaken met sport en spelactiviteiten, sportieve clinics en muziekoptredens.  Natuurlijk is onze roeisport ook in het Pride Park vertegenwoordigd.

Het thema van de Canal Parade 2018 is Heroes.  We zullen daar op een mooie en creatieve wijze invulling aangevenOnze boot bestaat uit een ponton van 21 bij 4,2 meter en geeft plaats aan 120 gasten. Hierbij werken we net als twee jaar geleden samen met TopRow en diverse roeiverenigingen.

“Ik ben trots dat we door de stichting Amsterdam Gay Pride worden geprezen om ons lef door als roeibond het podium te pakken en hiermee een voorbeeld te stellen aan andere sportbonden omdat het in de sport nog zo hard nodig is,” aldus Monica Visser, directeur van de KNRB. “Be who you are, love who you want”. We gaan ook  de internationale roeiwereld en andere sportbonden uitnodigen om met ons het feest mee te vieren waarbij we collega-sportbonden zullen uitdagen om volgend jaar mee te doen. Het gaat ons natuurlijk niet alleen om feest vieren, maar ook om meer tolerantie en openheid in de sport.

Deelnemers grijpen de Canal Parade aan om aandacht te vragen voor LHBTI-rechten in de (sport)wereld. De KNRB doet dit door te laten zien dat de roeisport een toegankelijke sport is en voor iedereen openstaat. De roeisport draagt bij aan een gezonde leefstijl en verbindt mensen ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur. Binnen de roeibond kennen we geen speciale LHBTI roeiverenigingen, maar streven we naar een optimale integratie. We zijn een inclusieve sport waar iedereen welkom is.

Wil je meer weten over roeien of zoek je een roeivereniging bij jou in de buurt? Kijk dan op de website van de KNRB

KNRB Canal Parade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *