9 juli 2017

Commissie

Leden
Mirjam Preusterink, voorzitter
Dia Huizinga
Floris van de Ruit
Tevona Lamboy

Verder hebben we als commissie met andere sportbonden en -verenigingen contact.

Jezelf zijn in de sport staat voorop

Mirjam Preusterink ging voor een nieuw record en tilde haar sporttalent naar een ander hoger niveau. Als voorzitter van Sport & Pride commissie strijd ze niet voor goud, maar voor gelijkheid. En dit doet ze niet alleen maar met een elftal vol sportieve commissieleden met allemaal verschillende sportachtergrond. Als commissie benadrukken ze hoe belangrijk het is dat alle LHBTIQ+’ers in elke sportieve situatie geaccepteerd worden, en dat dit binnen sportwereld (bonden en verenigingen) nog niet altijd het geval is. En ook dat lhbti-ers meer zichtbaar zijn als lhbtii sportvereniging en in de reguliere sportwereld.

Sport is hetzelfde als elke andere vorm van zelfexpressie: de sport die je doet zegt iets over wie je bent, hoe je bent en wat je leuk vindt. Dus of je nou Olympisch atleet, tennisser, fanatiek buitenspeler of recreatief sporter bent, jij moet overal kunnen sporten zoals jij je voelt en in een veilige omgeving. Dit staat bij onze commissie centraal.

We move from the past, to create a better future

De Pride & Sport commissie daagt sportverenigingen, sportbonden en sporters uit om samen een veilige haven te creëren waar iedereen, maar dan ook echt iedereen, welkom is om samen te bewegen. Door zowel personen als verenigingen en sportbonden te verbinden, vergroten wij zichtbaarheid, acceptatie en saamhorigheid voor LHBT’ers in de sport.

Tijdens de Pride week staat onze commissie o.a. met een fit, vitaal en uniek programma op de groene velden van het Vondelpark tijdens het Pride Park event. We ontmoeten iedereen graag daar om samen te herinneren en de sportieve toekomst te creëren!