13 april 2018

Over ons

Hét nationale platform voor LHBTI in de sport

Pride & Sports wil LHBTI-ers in de sport zichtbaar maken. Dit doen we onder andere door LHBTI-sporters samen te brengen en te verbinden. Ook zoeken wij de samenwerking met de reguliere sportverenigingen en bonden, die willen werken aan het creëren van een veilige(re) sportomgeving voor hun LHBTI-leden. Door deze verbinding te zoeken en de dialoog te voeren, gaan we hand in hand op ons doel af: acceptatie en gelijkheid van de LHBTI-gemeenschap in de sportwereld. 

LHBTI-sportclubs: zichtbaarheid en promotie

Pride & Sports biedt alle Nederlandse LHBTI-sportverenigingen de mogelijkheid om de zichtbaarheid van activiteiten te vergroten en hun sport te promoten. Dit doen wij op verschillende manieren, non-profit, met elkaar en voor iedereen. Dus, is jullie vereniging Proud & Sporty? Hebben jullie behoefte aan meer zichtbaarheid? En willen jullie je aansluiten bij de LHBTI-sportkoepel die deze faciliteiten biedt? Dan staan wij van harte voor je klaar! 

Reguliere sportverenigingen en bonden: ondersteuning bij beleid LHBTI-veilig sportklimaat

Bij Pride & Sports realiseren wij ons goed dat het voor reguliere sportverenigingen en -bonden soms lastig is om een veilig LHBTI-sportklimaat te creëren. Ook hier steken we graag de handen uit de mouwen. Wij helpen je graag verder naar een ‘LHBTI-proof’ sportvereniging door samen de huidige situatie te analyseren, verbeterpunten te bespreken en een advies op te stellen.