26ste internationale Smashing Pink PinksterToernooi groot succes

In 2018 bestond het Internationale PinksterToernooi 26 jaar!

Van 18 t/m 21 mei 2018 speelden we 4 dagen tennis met mensen uit de hele wereld op de banen van het vertrouwde Amstelpark in het Amsterdamse bos. Ook dit jaar zorgden we samen met ruim 80 vrijwilligers voor een sportief en gezellig toernooi voor vrouwen en mannen uit meer dan 20 landen.
Terugkijkend was het weer een zeer geslaagd toernooi waarbij het internationale karakter in alle opzichten succesvol en verbindend was!

Loterij Goede doel: hulp aan lhbti-ers elders die het nodig hebben.

Het Pinkstertoernooi heeft de goede gewoonte aandacht te besteden aan homo’s en lesbo’s die leven op plekken in de wereld waar het voor onze doelgroep niet eenvoudig is.

Elk jaar kiezen we een groep of initiatief dat zich inzet om de positie, de rechten en de leefomstandigheden voor homoseksuele mannen en lesbische vrouwen te verbeteren. Waar mogelijk zoeken we een link met homosport, maar in landen waar basale rechten voor onze doelgroep niet gewaarborgd zijn, is sport meestal niet de eerste prioriteit.

Via een loterij waar je verrassende prijzen kunt winnen, zamelen we geld in dat we doneren als een hart onder de riem voor onze broeders en zusters elders in wereld.
Een paar veelzeggende feiten en cijfers van 2018:

  • 317 spelers: 36 landen!
  • 122 vrouwen; 195 mannen (15- 73 jaar)
  • 482 wedstrijden op 31 banen
  • 80 vrijwilligers
  • 1015 euro voor het goede doel dit jaar: the Bisi Alimi Foundation

In 2019 is het 27e Pinkstertoernooi van 7-10 juni. Noteer het vast en doe mee!

 

Ingezonden bericht van: Smashing Pink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *